1. Erikjan Koopmans

  Een uitgelopen hobby, zo zou je het wel kunnen noemen. Erikjan Koopmans was eigenaar van een snackcorner in het plaatsje Stiens, maar is in Leeuwarden inmiddels een bekend fotograaf. Met zijn duistere en verhalende werk wat hij al maakte, studeert hij nu ook sinds een jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam. Gezien ik zijn stokje overneem als redacteur van de rubriek In Beeld, ben ik benieuwd wat hem beweegt in de fotografie.

  Werk bekijken Erikjan koopmans Activiteit erikjan Koopmans

   

  Share Button
 2. Stoereloer

  Stoereloer_header-01

  Creatieve en ambachtelijke workshops

  We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe zomereditie Stoereloer: creatieve workshop voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar! Ook in 2016 staat het gilde Stoereloer in het teken van ambachten. We staan te trappelen om allerlei nieuwe leuke workshops te bedenken! Hoe kunnen jullie helpen? We zoeken 60-plussers die een creatieve hobby of een ambacht beoefenen zoals handwerken, houtbewerken, schilderen etc. Dit kan individueel zijn of in verenigingsverband. Denk bijvoorbeeld aan je opa die meubels maakt, of je lieve buurvrouw die truien breit. We willen ze vragen samen met de kunstenaars een workshop te bedenken en/of te helpen uitvoeren tijdens de Stoereloer week. Maar ook zijn we benieuwd of er behoefte is aan leuke workshops voor een oudere doelgroep. Dus ken je iemand of BEN jij diegene die we zoeken???? Neem dan contact met ons op via info@stoereloer.nl We hopen zo Stoereloer nóg leuker te maken voor jong en oud! Bedankt voor het meedenken!

   

  Share Button
 3. Klipper Wilhelmina

  Schipper Harriët Stalman

  Het werken met mensen vind ik heel fijn, iedere groep is weer anders en vraagt om een eigen aandacht, daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, het is tenslotte de vakantie en vaarbeleving van onze gasten. Zelf zeil ik al sinds 1987 op het Wad, een prachtig gebied waar ik niet op uitkeken raak en ik hou van die mooie oude schepen. In 2013 ben ik getrouwd met Roel, hij heeft zijn eigen werk als schipper op de binnenvaart, als hij thuis is vaart hij regelmatig mee. Zelf zegt hij; dat hij het zeilen al in de luier heeft geleerd.

  Werk bekijken Klipper Wilhelmina Activiteit Klipper Wilhelmina Contact Klipper Wilhelmina
  Share Button
 4. Onze Droom

  Vandaag een eerste vergadering gehad met het nieuwe bestuur voor stichting de Oude Ambachtsschool. Het bestuur bestaat nu uit 7 personen. We hebben vandaag Roel Sluiter als voorzitter mogen installeren. Met hem, dhr Zeinstra en 5 vertegenwoordigers van de kunstenaars/ambachtslieden denken we nu een sterk en slagvaardig bestuur te hebben. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het schrijven van een ondernemingsplan voor de nieuwe situatie; een belangrijk onderdeel voor de bespreking met de gemeente-ambtenaren in maart. Ondertussen is de folder voor De Floris Verster ateliers – stichting de oude ambachtsschool in ontwikkeling en is een steungroep in wording; een selecte groep mensen die zijn benaderd op basis van hun expertise om ons te adviseren / helpen om de plannen die wij hebben ontwikkeld verder uit te werken. De contouren van de nieuwe Floris Verster ateliers – stichting de oude ambachtsschool als te ontwikkelen centrum voor Kunst, Cultuur en Wijkzaken in Huizum West worden steeds duidelijker.

   

  1451556_633860886665004_1831394776_n1450839_635306513187108_864482537_n

 5. Bonny Dijkstra

  Bonny Dijkstra (1970) is geboren in Leeuwarden en heeft vanaf zijn jeugd een fascinatie gehad voor kunst. Zijn opleiding en werkervaring is heel divers, hij heeft verschillende functies bekleed voordat hij zicht helemaal heeft overgegeven aan de kunst. Sinds 2010 is Bonny volledig gericht op het maken van moderne expressieve kunstwerken. De afgelopen jaren heeft Bonny diverse projecten vormgegeven / aangekleed en diverse exposities gehad.

  Werk bekijken Bonny Dijkstra

   

  Share Button
 6. Hennie Broers

  Hennie Broers (1962) is de persoon achter atelier “Nyello” in Leeuwarden.

  Nadat zij in 1984 de studie Handvaardigheid en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding afrondde, heeft Hennie zich gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. De eerste broches en oorbellen maakte ze nog van rubber en hout, maar na het volgen van cursussen edelsmeden heeft ze de overstap naar zilver en goud gemaakt. Hennie maakt bij haar werk regelmatig gebruik van combinaties met natuurlijke materialen, zoals edelstenen, ebbenhout of de naalden van een Afrikaans stekelvarken. De belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerpen van een sieraad vindt ze daarbij in de natuur. Hierdoor wordt het werk gekenmerkt door een eenvoudige vormgeving, waarin geometrie en de mens centraal staan. Van ieder ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt, zodat de draagster/drager weet dat zij/hij de bezitter is van een uniek, handgemaakt sieraad. In het atelier kunnen uiteraard ook halskettingen, broches, ringen en andere sieraden in opdracht worden ontworpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geboortelepels en sieraden voor speciale gelegenheden. Alle door Hennie Broers gemaakte sieraden worden voorzien van de vereiste keurtekens en haar meesterteken. Sinds 2015 heeft Hennie een Masters Degree behaald voor het werken met duurzaam zilver; om dit niveau te kunnen behalen heeft zij een meesterproef met goed gevolg moeten afleggen. Het werk van Hennie is met name in Friesland al verschillende keren geëxposeerd, maar ook buiten deze provincie zijn haar sieraden tentoongesteld, zoals in galerie Walls te Amsterdam, galerie Beeldschoon in De Pol/Steenwijk en galerie Fort aan de Drecht te Uithoorn. Hennie Broers staat ingeschreven bij de Friese culturele instelling Keunstwurk geregistreerd als erkend vormgever/kunstenaar en is lid van kunstenaarsvereniging Fria. Het atelier is gevestigd in Leeuwarden. In het vml. Comenius College aan de Floris Versterstraat 3 hebben vele kunstenaars een onderkomen gevonden en heeft ook Hennie de beschikking gekregen over een leslokaal. `Lokaal 128´ biedt voldoende mogelijkheden om het edelsmeden te combineren met het lesgeven in ACS (een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzaam zilver)

  Werk bekijken Hennie Broers Activiteit Hennie Broers Contact Hennie Broers
  Share Button
 7. Marjan Beuker

  Marjan Beuker is gefascineerd van water en gebruikt water of de beeld-elementen hiervan in haar werk. Hierbij kun je denken aan zweven, doorzichtigheid, vertekening, weerspiegeling, beweging en herhaling.

  Water is ook inhoudelijk geweldig gedachte materiaal . Zonder water is er geen leven mogelijk. Wij bestaan zelf voor 80% uit dit levensvocht. Zij houdt ervan om de toeschouwer vragen te stellen, te verwonderen, te verrassen en zet mensen graag op het verkeerde been.

  Werk bekijken Marjan Beuker

   

  Share Button
 8. Pepijn Timmerman

  Pepijn Timmerman is allround timmerman en meubelmaker. Zijn werk is zeer divers, de wensen van de klant staan centraal. Pepijn werkt graag met mooie houtsoorten, de basis hiervoor is gelegd in zijn opleiding tot hovenier. Pepijn is de tuinen wat uit het oog verloren maar de passie voor het ontwerpen en maken van mooie dingen die bij de klant passen staat nog steeds centraal. De werkzaamheden varieren van het verbouwen van huizen, het inrichten en verbouwen van horeca tot het maken van meubels op maat.

  Werk bekijken Pepijn Timmerman

   

   

   

   

  Share Button
 9. Henk Koopmans

  Ik houd van de natuur. Het liefst schilder ik dan ook landschappen en dan min of meer op een niet-fotografische manier. Aangezien ik de toekomst van de wereld niet al te positief in zie, zonder mijzelf overigens depressief te voelen, maak ik ook wel eens surrealistische werken met een negatieve sfeer. In die werken vind je hier en daar “natuurlijke” producten terug.
  Zo nu en dan maak ik uitstapjes naar andere onderwerpen, zoals portretten, dieren.
  Share Button
 10. Reina Visser

  “Ut  seit  safolle”

  Dat het past is zo prachtig, het een voegt bij het ander. Het plantaardige papier bij de klei en de schors, de wol zo zacht met zijde.  De natuurlijke materialen die samen komen met klei of vilt, een mogelijkheid tot eindeloze combinaties. Vanuit mijn vak als bloembinder werk ik veel met plantaardige materialen. Juist door die interesse ben ik gaan werken met klei en wol. Het samenbrengen van deze materialen is de uitdaging. De schakel tot steeds weer nieuwe mogelijkheden. Dat maakt het ook zo bijzonder, het is steeds weer kijken, proberen en zoeken. Om dan uiteindelijk te kunnen zeggen, ut seit safolle…………

  Werk bekijken Reina Visser

   

  Share Button