Tineke SZarzynski

Ik zie mezelf als een veelzijdig kunstenaar. Ik maak beelden van steen, hout, glas en herbruikbaar materiaal (abstract en figuratief). Daarnaast schilder ik en maak hierbij gebruik van diverse schildertechnieken.

Ongeveer 7 jaar terug ben ik begonnen met het maken van mijn beelden. Van 2010 tot 2012 heb ik een beeldhouwopleiding gevolgd bij het Beeldhouwcentrum Koudum. Ik leer door te doen en uit te proberen.

Mijn manier van werken staat niet vast. Wel heb ik al een idee voor ik begin met een kunstwerk. Tijdens het werken zit ik niet vast aan mijn oorspronkelijk idee, maar laat het beeld als het ware door het proces ontstaan.

Hout intrigeert me bijzonder. Als ik een stuk hout met potentie vind, dan neem ik dit mee en vervolgens ga ik hier direct of pas na lange tijd mee aan de gang. Hoewel ik een beeld kan hebben van het eindresultaat, kan dit gaandeweg zo maar veranderen en kan ik me zelf verrassen. Het beeld De Zwaan is hier een voorbeeld van. Een gerooide struik gevonden tijdens een wandeling in de wijk heeft lange tijd in mijn tuin gelegen totdat het blijkbaar tijd was om er mijn tanden in te zetten. Na een pittige strijd ontstond deze zwaan op zijn nest. Een kapotte paraplu inspireerde me om te kijken wat hier nog mogelijk van was. Het gevolg was een serie vogels en insecten

Werk bekijken van Tineke SZarzynski Activiteit Tineke Szarzynski Contact Tineke SZarzynski
Share Button