Irma Kamp

De onderwerpen voor de belangrijkste thema’s in haar werk (mens, dier en beweging) vindt ze  dicht bij huis. Vrienden, kroost én de kunstenares zelf vormen een wereld die ruim voorziet in inspiratie. Het levert integer werk op dat de toeschouwer in verschillende rollen plaatst; van observator tot toevallige passant tot gedwongen voyeur van zich onbespied wanend naakt. Uitsneden van met name de portretten zijn confronterend, verstilde situaties roepen ongemerkt verhalen op en de naakten zijn onbeschaamd zichzelf, of ze nu rustend of in beweging worden weergegeven. De schilderijen blijven je bij door hun intimiteit, ongekunsteldheid en de krachtige manier waarop ze gemaakt zijn en dringen ook als ze uit het oog verdwenen zijn verder tot je door. Het werk is open en contrastrijk en het materiaalgebruik varieert van dik opgebracht tot transparant.

Werk bekijken Irma Kamp

 

Share Button