Marsja van der Ven

Marsja heeft zich gespecialiseerd in het maken van toegepaste kunst van hergebruikt materiaal. Hiermee balanceert Marsja van der Ven op de grens van kunst en design. In haar werk gebruikt ze veelal oude machineonderdelen en andere, vaak makkelijker te herkennen, stalen voorwerpen als bijvoorbeeld fietsonderdelen. Ze laat zich inspireren door het gebruikte materiaal wat ze door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie nieuw leven inblaast. Hierdoor ontstaan ongewone, verassende, maar toch functionele objecten.

Marsja werkt zowel naar eigen ontwerp als naar idee van de opdrachtgever. Hoewel toegepaste kunst is hetgene waar Marsja zich het meest op toelegt, maakt ze ook beelden, collages en tekeningen die eveneens op deze website te zien zijn.

Marsja geeft ook kindercursussen. Waar zijzelf veel met staal werkt heeft ze hier voor kinderen plastic als alternatief genomen. Het uitgangspunt is hierin voor de kinderen hetzelfde als zij heeft in haar eigen werk: vanuit bestaande voorwerpen door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie ontstaat er iets nieuws. Vaak verrassend en speels. Hierdoor leren kinderen anders naar vorm en functie kijken en kunnen vaste denkpatronen loslaten en hun creativiteit op de loop laten!

Werk bekijken van Marsja van der Ven Contact Marsja van der Ven
Share Button